over de club

Schaakgenootschap V&O houdt op maandagavond haar wekelijkse clubavond.
Op deze avond organiseert de vereniging een aantal activiteiten:

  • Jeugdschaak.
  • Training.
  • De interne competitie om het clubkampioenschap.
  • Eens per jaar het snelschaakkampioenschap voor de club.
  • Deelname aan de competitie wedstrijden van de Sticht Gooise schaakbond.

Jeugdschaken.

Van 18.30 uur tot 19.30 uur elke maandag in ons speellokaal worden jongeren in alle leeftijdsklassen de beginselen en fijne kneepjes van de edele schaaksport bijgebracht door een of meer geoefende schakers. We maken daarbij gebruik van de stappenmethode (info: www.stappenmethode.nl). De jeugdleden kunnen diverse diploma’s halen voor de stappen 1-5 door deel te nemen aan de de examens van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Schaaktraining voor volwassenen.

Vanaf 19.15 uur is er de mogelijkheid voor schaaktraining voor de volwassenen. Er wordt ook gebruik gemaakt van het stappenplan. Mogelijk kunnen partijen van clubleden of een bepaalde stelling worden geanalyseerd.

Interne competitie.

De competitie voor leden van de schaakclub is de strijd om het kampioenschap van onze vereniging. Gespeeld wordt volgens het “Keizer-systeem”, dit systeem zorgt ervoor dat een speler altijd een tegenstander van ongeveer gelijke sterkte krijgt. In de interne competitie kan plaatsing voor het eerste of tweede viertallen afgedwongen worden, zodat deelname aan de externe competitie tegen andere verenigingen mogelijk en spannend is.

Externe competitie.

In het seizoen 2019/2020 speelt Schaakgenootschap V&O met het 1e en 2e viertal in de SGS-viertallencompetitie. Zie de pagina’s onder de kop “Competitie”.

Algemeen
Privacy melding